Cankar, ne jezi se


O Cankarju se lahko seznanite tudi na malo drugačen način. Sedaj tudi skozi družabne igre, ki so jih ob Cankarjevem letu zasnovali študenti Katedre za informacijsko in grafično tehnologijo (NTF UL). Pri njihovi izdelavi so prišli do številnih domislic, kot na primer pri predmetu Načrtovanje pisav, kjer so razvili pisave, ki spominjajo na Cankarja. Do zanimivih rešitev so prišli tudi pri predmetih Embalaža 2 in Inovacijski management, kjer so družabne igre razvijali od idej prek prototipov, iz katerih so nato oblikovali končne izdelke. Ti se skrivajo pod imeni, kot so Ivanc kviz, Ivanova avantura, Beg po Ljubljani, Cankarija, Mati, kufe in Knjižni molj.

Razstava je bila postavljena v Atriju ZRC SAZU v Ljubljani, nato na Reki in v Zagrebu, sedaj pa se vrača nazaj v Slovenijo. Od 5. 2. do 3. 3. 2019 si jo lahko ogledate v Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu.

Vljudno vabljeni na odprtje razstave v torek, 5. februarja 2019 ob 17.00. Zabavno bo, saj boste lahko igre tudi preizkusili!

Več na: http://www.tms.si/event/cankar-ne-jezi-se/.

Muzej pošte in telekomunikacij
Polhov Gradec 61, 1355 Polhov Gradec