Krajevni muzej


 
Krajevni muzej predstavlja zbirko predmetov arheološke in etnološke dediščine s Polhograjskega. Najstarejši predmeti v zbirki pripovedujejo zgodbo o življenju prvih prebivalcev na tem območju, na ogled so predmeti, povezani z graščino in grofom Blagajem, ter tisti, ki so jih v vsakdanjem življenju uporabljali naši dedki in babice. Krajevni muzej si lahko ogledate z nakupom vstopnice v odpiralnem času Muzeja pošte in telekomunikacij.

Informacije:

T: +386 (0)1 364 00 83

E: muzejpt@tms.si, www.td-polhovgradec.si

Muzej pošte in telekomunikacij


 
V Muzeju pošte in telekomunikacij, ki je del Tehniškega muzeja Slovenije, se ob stalnih postavitvah prenovljenih zbirk Zgodovina pošte in Zgodovina telekomunikacij odvijajo tudi občasne priložnostne razstave. V muzeju lahko poslušate melodije poštnega roga, telefonirate s pomočjo ročne in koračne telefonske centrale ter se preizkusite v znanju Morsejeve abecede. Najmlajšim obiskovalcem je namenjen Živin kotiček, kjer z igro in delavnicami spoznavajo preteklost.

 Informacije:

T: +386 (0)1 364 00 83

E: muzejpt@tms.si, www.tms.si

Severjeva hiša


V Severjevi hiši je na ogled originalna črna kuhinja.

Pralnica


V grajskem parku stoji hiša, v kateri so nekoč perice prale perilo. Namreč pod samim objektom teče grajski potoček. Danes je poslopje obnovljeno, v njem pa se nahaja letni sprejemni prostor za goste. Poleg pisarniškega prostora, so v vitrinah predstavljeni predmeti loklanih proizvajalcev, občasno pa se v omenjenih prostorih dogajo razstave. V zadnji odmevnejši, so bili raazstavljeni predmeti iz tekstilne, kmetijske in gozdarske zbirke Tehniškega muzeja Slovenije.